Leven zonder internet is voor veel mensen haast onmogelijk. Je studie normaal volgen of je werk op een juiste manier doen is echt heel lastig wanneer je geen internet hebt. Daarbij maken we ook privé nog eens heel veel gebruik van het internet. Daarbij kun je natuurlijk kiezen uit veel verschillende browsers. Opmerkelijk is echter dat verreweg de meeste gebruik maken van Internet Explorer. Deze browser is dan ook het meest populair. Windows rust de meeste versies standaard uit met Internet Explorer. Maar wat nu als de browser niet meer werkt? Hoe los je dat op?

Probeer het eerst eenvoudig
Internet Explorer werkt niet meer, wat nu? Voordat je allerlei ingewikkelde dingen gaat proberen, is het verstandig om eerst aan een eenvoudige oplossing te denken. Soms kun je door wat simpele handelingen namelijk het probleem oplossen. Sluit de browser eens helemaal af en start deze vervolgens opnieuw op. In sommige gevallen is dat al voldoende om ervoor te zorgen dat Internet Explorer weer werkt. Als dit het probleem niet oplost kun je er ook voor kiezen om de computer zelf helemaal opnieuw op te starten.

Updates en antivirus software
Wanneer dat ook niet werkt, is er wellicht meer aan de hand en zijn er andere stappen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Internet Explorer weer gaat werken. Check via het startmenu, Alle programma en vervolgens Windows Update of er bepaalde updates zijn die wellicht noodzakelijk zijn om Internet Explorer weer te laten werken. Daarnaast kan ook het bijwerken van de virus software op je computer een goede oplossing van het probleem zijn. In de meeste gevallen doe je dat overigens niet zelf, maar zorgt het antivirus pakket daar zelf voor. Toch is het goed om, wanneer Internet Explorer niet meer werkt, het tóch even te checken.

Internet Explorer opnieuw installeren
Wanneer je browser het nog steeds niet doet, verwijder je tijdelijke internetbestanden van je computer. Het is mogelijk om dat zelf te doen maar je kunt er ook voor kiezen om een programma te installeren dat je daarbij helpt. Werkt ook dat niet? Dan zijn er ook nog wat meer radicale oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld de instellingen van Internet Explorer resetten. Dat doet je via internet opties en klik dan op geavanceerd. Hier kun je via het menu van Internet Explorer zelf terecht komen. Een allerlaatste oplossing is om Internet Explorer helemaal opnieuw te installeren. Dat kan eenvoudig via het configuratiescherm.