Bij elke nieuwe versie van Windows zijn er uiteraard ook weer tal van vernieuwingen te vinden. Daardoor is het voor gebruikers soms nog eventjes wennen bij nieuwe versies. Dat is zeker het geval voor mensen die gebruik maken van Windows 10. Daarbij zijn bijvoorbeeld flinke veranderingen doorgevoerd in de wijze waarop je gebruik maakt van het internet. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van Edge. Dat is een volledig nieuwe browser die zeker een kans moet krijgen. Toch zijn er behoorlijk wat mensen die liever Internet Explorer voor Windows 10 gebruiken. In dat geval is er ook heel goed nieuws te melden. Die kun je namelijk ook nog steeds gebruiken. En het verwonderlijke dat Edge en Internet Explorer voor Windows 10 perfect samenwerken waardoor het geen enkel probleem is om te werken met de browser die je gewend bent en waar je al jaren gebruik van maakt!

Werken met je vertrouwde browser
Het bijzondere is namelijk dat je Internet Explorer voor Windows 10 kunt openen via de nieuwe browser waar Microsoft mee werkt. En dat is direct ook de meest eenvoudige wijze. Je opent eerst simpelweg Edge en daarna navigeer je naar de webpagina waar je kunt beginnen met surfen. Daar klik je vervolgens op ‘Meer Acties’ waar je kunt kiezen voor ‘Openen met Internet Explorer’. Wanneer je dat gedaan hebt, kun je eenvoudig verder internetten met de voor jou bekende en vertrouwde browser. Daarbij is het opvallend dat nog steeds heel veel mensen liever Internet Explorer voor Windows 10 kiezen in plaats van de nieuw browser.

Meer manieren
Overigens zijn er nog andere wijzen waarop je Internet Explorer voor Windows 10 kunt openen. Zo werkt Windows 10 met spraak assistent Cortana, die je eenvoudigweg de opdracht kunt geven om Internet Explorer te openen. Daarnaast is het vanzelfsprekend ook mogelijk om de browser via de zoekoptie van Windows 10 te vinden. Wil je niet elke keer zo moeilijk doen en het liefste Internet Explorer voor Windows 10 zo snel mogelijk openen zodra je de computer hebt opgestart? Ook dat is mogelijk. Daarvoor moet je slechts een enkele keer één van de hierboven beschreven acties uitvoeren. Zodra je de browser gevonden hebt, kun je er namelijk voor kiezen om deze vast te maken aan de taakbalk waardoor je vanaf dat moment met slechts één druk op de knop Internet Explorer voor Windows 10 opent en ermee aan de slag kunt.